Проблеми Терезе Меј са протоколом и Путинова шала

0

Неколико интересантних тренутака забележено је првог дана самита Г20 у Кини, а пажњу новинара привукли су, између осталог, проблеми нове премијерке Велике Британије Терезе Меј са протоколом и шала руског председника Владимира Путина на рачун шефа турске обавештајне службе.

На састанку са руским председником нова премијерка Велике Британије Тереза Меј је два пута нарушила протокол, пренео је Спутњик.

Мејова, коју у кулоарима називају „Гвозденом лејди 2“, најпре није пружила руку Владимиру Путину, а затим је одмах села, а šто није по дипломатским правилима. Међутим, Путин ју је ипак позвао да се рукују и заједно сликају.

Руски председник је на састанку први говорио. Рекао је да између Велике Британије и Русије није увек било узајамног разумевања по неким питањима и да су испред две земље комплексна питања. Последњу реченицу преводилац није одмах превео и Путин је морао неколико пута да је понови.

Јуче се уочи састанка са председником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом руски председник нашалио на рачун шефа турске обавештајне службе.

„Ако је шеф обавештајне службе овде, онда немамо о чему да разговарамо. Он вам је сигурно већ све пренео“, нашалио се Путин, пренео је Спутњик.

Спутњик

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*