Проф. др Даница Грујичић: Ако сви одемо, ова земља ће се препустити неком другом

0

Начелница Центра за неуроонкологију Kлинике за неурохирургију Kлиничког центра Србије на Фејсбуку говори о проблемима данашњице, посебно о проблемима младих.

Проф. др Даница Грујичић свакодневно оперише туморе и спасава животе пацијентима. Недавно је одлучила да покуша да отклони бољке друштва, укорењене у економији, политици и здравству. Начелница Центра за неуроонкологију Kлинике за неурохирургију Kлиничког центра Србије на Фејсбуку говори о проблемима данашњице, посебно о проблемима младих.

– Ја заиста не могу да гледам како нам деца одлазе. Толико добре деце одлази, па чак и она која нису толико добра, то су ипак наша деца. Зар је могуће да њима ова земља не може да обезбеди стан, посао, ауто и да оду једном годишње на одмор? Зар је то толико много – каже за „Блиц“ Даница Грујичић.

Према њеним речима, сва снага Србије је у младима и управо зато је одабрала Фејсбук како би им се обратила.

– Осећала сам потребу да се вапајем обратим младима. На Kлиници имам сјајне младе људе који себи не могу да обезбеде ни новац за одлазак на конгрес. Млади доктори ће отићи и ја се стварно тога плашим. Не да неће имати ко мене да лечи, него неће бити лекара, инжењера, просветних радника. Ако сви одемо ова земља ће се препустити неком другом – апелује др Даница Грујичић.

Блиц

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*