Прошле године у Берлину је од напада ножем избодено 8 особа дневно

0

Иако напади ножевима у Лонодну углавном пуне странице алтернативних медија, Берлин је прошле године такође имао поражавајућу статистику по том питању. Тачније, у просеку је дневно изведено осам напада ножем.

Трагичне статистичке податке објавио је немачки БЗ, а на захтев заступника ЦДУ-а Петера Трапа.

Према статистици, 2018. године забележено је 2795 напада у којима је као оружје кориштен нож. То је 58 напада више него годину раније. У поређењу с 2016. годином, то је повећање за 204 напада.

Број ухапшених починитеља таквих напада прошле године је био 1928, док је 2017. та бројка била 1828. У чак 76 случајева 2017. године, нападачи су били малолетници млађи од 14 година.

Укратко, током прошле године сваког дана је изведено око 8 напада ножем, при чему је свака 3 сата сваког дана настрадала најмање једна особа.

Дакако, нема тачних података о пореклу починитеља, будући да би откривање таквих детаља очекивано проузрочило гнев јавности усмерен према већ познатим сумњивцима.

Трап је у складу с трагикомичним демократским принципима потпуне немоћи затражио тек – стварање зона строге забране ношења ножева! Наиме, он захтева да полиција строжије, чешће и детаљније проверава што пролазници на познатим јавним местима носе у торбама или руксацима.

Лист наводи како је наводно таква полицијска акција донела неке резултате. Ношење оружја, па и ножева било је забрањено у периоду од три месеца на делу метроа између станица Lichtenberg и Zoologischer Garten. Полиција је на тим локацијама претресала пролазнике у потрази за оружјем. Непознати су резултати акције, али је јасно какву друштвену напетост изазива „полицијска држава“ и страх од напада.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*