Против диктатуре и против инаугурације: Грађани се окупили и одржали протест

1

Незадовољни грађани, који су одмах након избора почели протест против избора Александра Вучића за председника окупили су се на Тргу републике око 18 часова, да би изразили незадовољство са инаугурацијом која се одржава у Палати Србије.

Они су навели да на дан „лажне инаугурације председника изабраног на нелегитимним изборима“ позивају и целу опозицију која је у овом изборном процесу показала жељу за борбом против диктатуре.

18.55 – Ђорђе Вукадиновића- Ја сам имао позив за онај догађај, али и за овај и нисам се колебао. Мислим да је пријатније друштво овде. Ова инаугурација је заправо фарса. Инаугурација је била чин заклетве и преузимања дужности. После тога сте могли направити пријем, а све после тога недељу дана, месец дана, ово је државна журка, о државном трошку. То је фарса. Парада глупости и кича. То није промовисање државе.

18.51 – Санда Рашковић Ивић: Сигурно је било одређених застрашивања, добронамерних порука, да не иду на окупљање. Ова његова приватна журка, већ је био инагурисан, ове друге која личи на крунисање, нема ни у уставу и закону. то је израз нарцизма, да је он био најбољи, највећи од Тита, који је у Србији мера за успешност. Он није европски демократа.

18.35 – Глумац Љубивоје Тадић: За време ових избора био сам на Јахорини послом и читао сам пажљиво биографије свих председничких кандидата. Биографија изабраног председника, да будем благ је веома, веома боггата. Да смо правно уређена држава, новоизабрани председник би тесно победио на изборима за председника месне канцеларије у Барајеву, а не председничке. На једној ТВ рекао сам да га је Служба покупила са факултета. Извињавам се били сте директор СЦ Пинки. На сајту Владе сам прочитао да сте били најуспешнији директор СЦ Пинки да сте повећали приходе и зараде. Зашто нисте остали у Пинкију био би два пута већи од Арене. Лишили су живота превише људи.

Предлажем председнику да обиђе не болнице, него апотке, да види колико старих и младих људи одустају да купују лекове јер немају новца. Јер ти млади и стари пацијенти неће дочекати то његово “ Златно доба“. Свећаност у Палати Србије је отприлике у исто време. Постоји у Законо у председнику републике, о трошковима. Ценима од ока да су премашили трошкове петогодишње владавине новооизабраног председника. Њега не занима то. Господине председниче новизабрани Републике Србије желим да владате сретно и кратко. Ако је ваша цела свечаност већа од 4.650 динара раставља коју четворочна породица раставља за трошкове за храну. Господине председниче срам вас било.
18.34 – Протест против дикатуре. Он је сада на Новом Београду да приказе идиличну сцену. данас смо изашли на улице да прикажемо ко је он и шта је он. Нећемо одустати до победе.

18.30 – Почело обраћање грађанима окупиране Србије, не од стране војне силе него од плагијатора, фантома, кукавица, који по други пут крунишу зло. Једног њиховог плагијатора. Лажни цар Алек Мали покушава себе о трошку грађана да представи, а не Србију. Иако је та борба неправедна и личи на епски сукоб Давида и Голијата. Нећемо устукнути пред притиском који се из дана у дан повећава. Истрајаћемо у борби против насиља, остати постојани у захтевима за сигурном и безбедном земљом.

Ми смо данас овде, нисмо отишли на лаж и да крунишемо лажног цара. Зато ће мо поцепати позивницу. Нас одавде нећеш отерати својим лажима. Припреми кофере ти идеш ми остајемо.

18.24 – Зоран Живковић: Ова фарса карикатура инаугурације, је исто диктатура. Вучић је рекао да је победио на изборима, а то је захваљујући крађи. Овде мањина демонстрира, храброст, свест. То колико нас има су прави људи за данашњи дан. Жао ми је што неке наше колеге нису ту. Они су учинили много да се уплаше људе, да се не појаве овде. На томе им честитам што су успели да уплаше људе. Инаугурација није ни у уставу и традицији Србије. То је примитивни и безлични кичерски део. Примитивизам и патриотизам не иду заједно. Ту има 5 -6 председника држава из окружења. Њима је лепо. То је скуп који нема никакву суштинску вредност. Те људе који су дошли из света баш брига како ми овде живимо.

18.16 – Лидер Покрета за прекорет Јанко Веселиновић објавио је проглас: – Упутили смо допис домаћим и страним делегацијима на две странице сажето описали ко је Александар Вучић, његову ратну биографију. човек који је био крив за прогон новинара, да је 1998. када је донео закон о информисању угушио слободу медија. Да је 1999. на таласу прогона новинара убијен Славко Ћурувија. Споменута је и Савамала и случај његовог политичког оца Томислава Николића са случајем џакова ниједни избори нису фер одржани. Да је уцењивао и крао гласове и да долазе на инаугурацију човека који је крао. Сама инаугурација је чисти спин.

Све је могуће, један од чланова Покрета рекао је да ни птица не може да приђе Палати. Његова паравојска и полиција је спремна на све. Жао ми је што полицајци на овој великој врућини уместо да штите грађане од лопова и криминалаца, они штите лажног председника од грађана.

Курир

1 КОМЕНТАР

  1. Прозападна „опозиција“ није већина грађана, такође ни „патриотске“ странке са дубоким џеповима и ђоновима уместо образа, типа „војводиног“ СРС.

    Овде „протестују“ они који су навикли да им је добро. Овде народа нема!

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*