Психолози закључили: Миро Ковач опседнут Србиjom

0

Србија никада неће ући у ЕУ, Србија мора да промени закон, пустите глобално загревање, кризу у Сирији и Игре у Рију, шта је са Србијом…?

Хрватски министар спољних послова Миро Kовач у претходних месец дана био је толико опседнут нашом земљом, па је тако у свим интервјуима које је давао разним медијима причао искључиво о Београду…

Да ту очигледно има посла за стручњаке потврђује психолог Александра Јанковић, која каже да је забринута за његово ментално здравље.

– Пошто је реч о политичару, а Хрватска је у предизборној кампањи, мене баш и не чуди превише његово понашање, али оно што фасцинира јесте чињеница да опседнутост Србијом очигледно пролази код њихове јавности. Чини ми се да они имају много већу потребу да се баве нама него ми њима, а то што смо им толико значајни превазилази ривалитет и показује извесну врсту комплекса од Србије. Сада, ако Kовач настави тако оспесивно да се бави Србијом и након кампање, наравно да у Хрватској има стручњака којим се може упутити и потражити стручну помоћ, јер тако нешто ако потраје, заиста захтева стручну помоћ и ја бих се врло забринула за ментално здравље некога ко се стално бави једном истом темом – каже Александра за „Ало!“.

Бивши амбасадор и сексолог Јован Марић за наш лист оцењује да се Марић понаша као неко кога је преварила жена.
– Имам теорију када је то у питању. Хрвати су врло фрустрирани Србима, јер смо током историје били сведоци њиховог националног посртања. Kада смо населили Kрајину, чували смо их као добри ратници од Турака, јер су били неспособни за то. Други пут смо их у Првом светском рату извукли из бедака, и прикачили су се на ону Југославију, а били су на погрешној страни.

И у Другом светском рату поново су били на губитничкој страни, али смо их поново извукли из бедака. Тако ме и не чуди понашање Kовача, односно да вам сликовито опишем, он је као муж којег вара жена и коме пријатељ каже: „Ти не знаш, али жена те вара“, а он на то одговори: „Хвала, ти си мој пријатељ“. У међувремену, муж се помири са женом, али избегава пријатеља јер је он сведок његовог посртања. Ето, зато Kовач прича само о Србији – каже Марић.

Иначе, поводом последњег медијског иступа Kовача, где је, наравно, једина тема била Србија, огласио се и српски министар спољних послова Ивица Дачић:

– Шеф хрватске дипломатије Миро Kовач у свом интервјуу „Дневном авазу“ врши класичну и крајње провидну замену теза, замерајући премијеру Републике Србије што Хрватску оптужује за рехабилитацију усташтва, „што говори о континуитету политике Београда“. Дакле, испада да није проблем што се пред хрватским правосуђем рехабилитује викар НДХ Алојзије Степинац, што се улице по Хрватској називају по усташком министру Милету Будаку, што се усташком терористи и атентатору Миру Баришићу у присуству два актуелна министра хрватске владе свечано отвара споменик, што се укида пресуда Бранимиру Главашу и што се покреће иницијатива за легализацију усташког поздрава „За дом спремни“, већ је проблем државно руководство Србије, које Хрватској и читавом цивилизованом свету указује на неприхватљивост овакве политике у 21. веку. Претње Хрватске о томе да ће спречити улазак Србије у ЕУ, као и лекције о европским вредностима, европској реторици и европском поступању звуче више него трагикомично и гротескно изговорене од стране министра земље чија политика је тренутно највећа срамота саме ЕУ“, навео је, између осталог, Дачић.

Kовач: Нема попуста за Србију!

А у последњем интервјуу, овога пута за медије из БиХ, хрватски шеф дипломатије рекао је „да је последњи иступ премијера Србије Александра Вучића у Доњој Градини у којем се ‘обрушио на Хрватску‘ оптужујући је за рехабилитовање усташтва тек један у низу сличних наступа, што говори о континуитету политике Београда. – Србији ће требати пуно помоћи и мукотрпних реформи како би усвојила европске вредности, реторику и поступање – поручио је Kовач.
Ало

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*