Putin: Nepriličan komentar Dejvida Kamerona

0

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da rezultati referenduma o izlasku Velike Britanije iz Evropske unije neće imati uticaja na politiku EU kada je reč o sankcijama protiv Rusije, i ocenio da je nepriličan komentar britanskog premijera Dejvida Kamerona da bi „Putin mogao da bude srećan“.

Komentar da bi Putin mogao da bude srećan sa Bregzitom jeste nepriličan pokušaj da se utiče na britansko javno mnjenje, ocenio je Putin u razgovoru sa novinarima, prenosi Tas.

„Verujem da je to samo loš pokušaj da se utiče na javno mnjenje, ali kao što smo videli, nije doneo očekivani efekat. Posle glasanja niko nema pravo da kaže bilo šta o stavu Rusije. To je samo dokaz niske političke kulture“, rekao je Putin.

Kada je reč o politici sankcija, Putin ne veruje da će ishod referenduma imati uticaja na odnose sa EU u tom pogledu.

„Moskva će preduzeti pozitivne korake ukoliko su evropske kolege spremne na konstruktivan dijalog“, najavio je Putin.

Ocenio je da rezultati referenduma pokazuju nezadovoljstvo građana stanjem bezbednosti i nedostatak želje da se subvencionišu slabije ekonomije.

Verujem da je običnim Britancima jasno zašto se ovo dogodilo. Niko ne želi da hrani i subvencioniše slabije ekonomije, da izdražava druge države i narode, naglasio je Putin.

Ljudi su, verovatno, nezadovoljni i rešavanjem pitanja u bezbednosnoj sferi, koje se dramatično pogoršalo sa jačanjem migrantskih procesa, dodao je Putin i predočio da građani žele „da budu nezavisniji“.

Izvor: RTS

POSTAVI ODGOVOR

*