Путин о Косову: Пустили сте духа из боце

0

Приштина у суботу слави 10 година од проглашења независности такозваног Косова. Ево шта су светски лидери казали о отимању српске територије

Приштина у суботу слави 10 година од проглашења независности такозваног Косова. Ево шта су светски лидери казали о отимању српске територије.

ВЛАДИМИР ПУТИН ПРЕДСЕДНИК РУСИЈЕ (19. 10. 2017) – ПУШТЕН ДУХ ИЗ БОЦЕ

Запад је пустио духа из боце признавањем независности Косова. Све процене и закључци Међународног суда правде не тичу се само случаја Косова, већ ипитања применљивости међународног права на проглашење независности од стране једне државе, у принципу. У том смислу то је „отворена Пандорина кутија“.

МИЛОШ ЗЕМАН, ПРЕДСЕДНИК ЧЕШКЕ (3. 11. 2017) – ДУПЛИ СТАНДАРДИ

КРИТИКОВАО сам отцепљење Косова, то је флагрантно кршење Резолуције СБ УН која је гарантовала територијални интегритет Србије заједно са Косовом. Десило се нешто што се зове дупли стандарди. Када је референдум на Криму, онда је то незаконита анексија, када се осамостали Косово, онда је све у реду. Као председник не именујем нашег амбасадора у Приштини и не примам косовског отправника послова када примам стране амбасадоре.

ЖАК ОГАР, ПУКОВНИК, БИВШИ КОМАНДАНТ ФРАНЦУСКОГ КОНТИНГЕНТА КФОРА

(8. 1. 2018) – ЧАСНО РЕШЕЊЕ

РЕЗОЛУЦИЈА 1244 је и даље на снази. Њен циљ је био да се створи период међународне администрације, да би се тако смирило стање. А догодило се потпуно обрнуто. Десили су се погром, обрачуни, нестанак људи, убиства, трговине органима… Међународна заједница то не би смела да толерише. Сад је на њој да се врати на почетак и пронађе часно решење.

ХАЈНЦ-КРИСТИЈАН ШТРАХЕ, ВИЦЕКАНЦЕЛАР АУСТРИЈЕ (11. 1. 2018) – КОСОВО ЈЕ ДЕО СРБИЈЕ

Косово је без сумње део Србије. Признавање Косова је једино ствар Србије. Притискати земљу због тога био би погрешан пут.

novosti.rs

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*