Радоје Андрић: А, може ли Божо Врећо за премијера..?

0

Покушавајући да замислим Марјана Ристичевића и Александра Мартиновића са високо подигнутим рукама на скупштинском гласању за Ану Брнабић, у мисли ми стиже она слика Палме и Дачића, у кратким панталоницама и са сандалицама на ногама: оба зајашила ”веспу”, а Дачић и Палму…

И видим Богољуба Карића како подржава Палму у домаћинском ставу према Ани, све док се Палма није накривио на страну супротну од Председникове, на коју је Карић експресно прешао… Толико се палма накривила,  да ће можда и да падне. Вулину се то не може догодити – иако је пре обзнане мандатара инсистирао да будући премијер буде искључиво из СНС, а сада ’ладно подржава супротну. Председникову одлуку…

Тај никада неће пасти са власти!

Ако се, једног дана, коалиција буде растурала, њега ће морати хируршки да одстране са оног места…

Фото: Домаћини

Овако би могли до сутра, али – хајде да завршимо са лакрдијом и поставимо једно озбиљно питање:

Од када то већину у Скупштини не обезбеђује мандатар, него Председник?

До сада је било да мандатар увери председника да има већину, сада Председник убеђује мандатара да има већину!

Дневном листу којем читаоци ни читуље не поверавају, не верујем када објави да мандатар напрасно нема већину, али када то каже министар полиције, по радном месту добро обавештени Небојша Стефановић, онда стварно не верујем да напредњаци немају већину за Ану.

Него имају потребу да се до скупштинске заклетве мање прича о њој, а више о томе – има ли већину…

Као што се на председничком представљању мандатара више причало о мржњи, давитељима, провокаторима и монструмима, него о мандатару.

Да се неко не досети како смо већ имали наше ”у иностранству одгојене експерте”, Божидара Ђелића који је, богами, и потрајао, и  другог, нејачког Небојшу Крстића, који је био кратког века.

Ана треба да буде ”златна средина”, ни ”предуга” ни ”прекратка” на функцији која јој је намењена.

Да би смо једног дана чули: ”Ето, учинио сам све да нам буде боље, да наша земља напредује, да нам се читав свет диви, али сте ви, драги грађани, толико задригли и ксенофобични да сте све упропастили, јер вам није по вољи жена која није домаћин, а врхунски је експерт! Сада морамо све из почетка, од избора, па даље… Зашто ми то радите..?”

А, ако сам очитавајући полиграф погрешио, па се покаже да напредњаци заиста немају већину за Ану, да л’ су размишљали о Божи Врећи..?

Има бркове и браду, што се овде епски цени, а лепше и пева од Дачића..?

Ако Божо у Србији није могао да буде Коштана, ваљда може бити премијер..!?

 

 

 

Искра

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*