Радуловић и Обрадовић иду заједно на изборе?!

0

На помолу неочекивана коалиција?!

Бошко Обрадовић и Саша Радуловић, лидери Двери и Покрета „Доста је било“, близу су договора да, уколико заједно са изборима за шефа државе буду одржани и парламентарни избори, на њих изађу заједно!

Разлози су, како открива наш одлично обавештен извор, Обрадовићева паника да цензус неће прећи сам и све већи политички апетити Саше Радуловића, који би да постане стожер окупљања опозиције.

– Радуловић и Обрадовић до сада су се сусрели неколико пута и разговарали о могућој коалицији. Нису се још ништа конкретно договорили, јер има времена, али начелно су веома близу савеза. Њих двојицу пре свега повезује јака жеља да се актуелна власт смени, а познати су као најоштрији критичари премијера Александра Вучића. Међусобно су се у Скупштини подржавали много пута – објашњава наш извор. Он додаје да је ова коалиција нарочито важна за Обрадовића.

– Он је јако свестан да су се Двери и прошли пут у Скупштину провукле кроз иглене уши, а тада је био у коалицији са ДСС-ом и наступао са Сандом Рашковић Ивић. Сада је странка у фази консолидације и тешко ће пребацити цензус. Радикали никада не иду са неким, тако да од тих десничарских варијанти Обрадовић нема са ким. Сетите се и да је Обрадовић, када се пре прошлих избора провлачила прича да је Радуловић предложио да се направи коалиција његове странке са ДС-ом, ДСС-ом и покретом Двери, рекао да би подржао ту иницијативу Радуловића да се смени актуелна власт, „али да сарадња са ДС-ом не долази у обзир” – наводи наш извор.

Он додаје да се управо због шуровања са Радуловићем Обрадовић сусреће са негодовањем из једног дела Политичког савета странке, који чине поједини национално оријентисани интелектуалци Мило Ломпар и Kоста Чавошки.

– Они се противе савезу са ЂБ-им, али, у сваком случају, Обрадовић ће донети коначну одлуку – тврди наш извор.

Kоментаришући наша сазнаја, Обрадовић наводи да ће о могућој сарадњи на следећим изборима одлучивати Главни одбор Двери када избори буду расписани, као и да до тада остаје солидарност са опозицијом у Народној скупштини.

– Посланичке групе Двери и ЂБ имају одличну сарадњу. Ми смо солидарни у свим заједничким активностима опозиције у борби за фер и поштене изборне услове и равноправни медијски третман свих изборних учесника. Такође, бранимо смисао парламентаризма у Србији, који је угрожен од стране власти СНС-а, који на све начине покушава да угуши глас опозиције. Међу нама постоје и политичке разлике јер се ЂБ не изјашњава о кључним државним питањима попут ЕУ, НАТО, ММФ-а или бриселских споразума, а ми смо јасно против – рекао нам је Обрадовић.

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић сматра да би ова коалиција одговарала и једнима и другима, али да због њихових гласача не би било добро да до ње дође.

– Kада се ради о математици преласка цензуса, то би могло да одговара и једнима и другима, али ипак је идеолошка разлика између њих доста велика. Ја верујем да ће ипак Двери тражити други модалитет како да праве коалицију која би могла да пређе цензус – тврди Анђелковић.

 

 

 

 

Ало

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*