Рашковићи Ивић: Срби са KиМ тек треба да чују Јеремића

0

Шефица новог посланичког клуба „За спас Србије – Нова Србија“ Санда Рашковић Ивић каже да би Вук Јеремић могао да буде помиритељ подељених Срба на KиМ.

„Вук Јеремић тек треба да изнесе свој план за Kосово и Метохију. Док га не чују јасно, Срби са Kосова и Метохије не могу да се определе. Мислим да је Јеремићева шанса да се поред јасног плана, појави и као помиритељ подељених Срба“, рекла је Санда Рашковић Ивић у интервјуу за портал Kоментар-прес (www.коментарпесс.нет).

Она је додала да је Александар Вучић успео чак и на Kосову и Метохији да подели Србе на подобне и неподобне, односно подобне и непододне његовом режиму.

Упитана зашто члан новог посланичког клуба није Славиша Ристић са којим је имала добру сарадњу док су били у Демократској странци Србије (СНС), Санда Рашковић Ивић је рекла да Ристић као Србин са Kосова који тамо и живи има појачану дозу опреза.

„Више пута су Срби са Kосова и Метохије били изманипулисани, а све под маском заштите њихових интереса. Ристићу су врата клуба широм отворена“, рекла је бивша председница ДСС-а.

За наводе да се премијер Србије само бави растурањем политичких партија Санда Рашковић Ивић је рекла да је белодано да Вучић разбија странке у жељи да од кога год може направи свој сателит.

„То не говори о снази, већ о слабости. Снага лежи у идеји, у демократији, у владавини права и поштовању институција. Вучић је све то погазио. Манипулација свиме и деструкција свега што другачије мисли јесте његов модус операнди“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

 

 

Бета

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*