РАТ СЕ БЛИЖИ, ПУТИН ИЗДАО НАРЕЂЕЊЕ РУСИМА Вратите у отаџбину чланове породице који живе на западу!

Руски председник Владимир Путин издао је указ да сви званичници одмах чланове својих породица који живе у иностранству врате кући, због страха од избијања новог глобалног конфликта.

0

Kако наводе британски медији руски председник је рекао дипломатама на свим нивоима да „доведу рођаке кући у домовину“. То је отишло дотле, наводи британска штампа, да је речено да сви они који имају ћерке и синове у страним школама, врате своју децу у Русију иако је некима већ почела школска година.

Указ се односи на административно особље, регионалне администраторе, запослене у законодавним телима на свим нивоима као и раднике у јавним корпорацијама.

И док једни аналитичари тврде да се још не зна због чега је тачно донет овај указ, други указују на то да је ово припрема за „велики рат“.

Руски политички аналитичар Станислав Белковски каже: „Ово је све део пакета мера како би се елите припремиле за велики рат“.

Све ово се догађа после нешто више више од недељу дана од одлуке председника Русије да сваки град у земљи одржи вежбе у којима би учествовали цивили. Циљ је, како се наводи, увежбавање акција у случају нуклеарног рата.

Британска штампа такође подсећа и да су руски званичници најавили градњу нуклеарних бункера у који би могло да буде смештено 12 милиона људи.

Kурир

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*