РАЗОТKРИВЕНА НАЈМРАЧНИЈА ТАЈНА ВАТИKАНА: Ево колико је мајка Тереза била богата

0

Мајка Тереза је имала „огромну своту новца“ на рачуну ватиканског Института за религиозне послове, који врши функцију банке града-државе, тврди италијански новинар Ђанлуиђи Нунци на промоцији још једне књиге о мрачним тајнама Римокатоличке цркве.

Света Тереза Kалкутска, пише аутор познати по скандалима, располагала је тако богатим рачуном да би његово затварање довело до краха читаве финансијске установе.

Блажена монахиња је наводно могла да улази у Институт на помоћни улаз, где ју је чекао један од ватиканских јерарха, повезан са епископом Полом Марцинкусом (управо он се нашао у центру скандала са махинацијама у Институту за религиозне послове).

– У Ватикану постоји блок људи који ометају реформистичку делатност папе Фрање, као што је у своје време било са Бенедиктом XВИ. Тај блок је раније постојао под руководством Пола Марцинкуса – изјавио је Нуци.

На каквим доказима се базира овај део истраге, засад је непознато.

Такође није јасно како и у које сврхе је Мајка Тереза могла да скупи „тако огромну суму“.

Осим тога, у књизи „Прародитељски грех“ Нуције говори о тајанственом нестанку 15-годишње Емануеле Орланди 1983. године, у шта може бити умешан Ватикан.

Помиње и случајеве педофилије у припремним разредима семинарија Светог Пија, школске установе за будуц́е свештенике.

О сексуалним узнемиравањима ученика семинарије новинару је испричао бивши ученик Пољак Kамил Јажембовски.

Он је изјавио да је више пута био сведок сексуалног насиља његовог вршњака који је, сматрајући себе обавезним да се покори, ступио у везу са једним од ученика семинарије.

Јажембовски тврди да је избачен из школе 2014. године након што је покушао да јавно изнесе ове информације.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*