РЕKОРД У ИСТОРИЈИ ГАK „НАРОДНИ ФРОНТ“ Рођено 46 беба за 24 сата

0

У претходних 24 сата у ГАK „Народни фронт“ обављено је 43 порођаја, а рођено 46 беба. То се никад није десило до сада!

Лекари још не могу да верују у „беби бум“ који им се догодио и који нису видели од 1. марта 1955. године, откако је ГАK „Народни фронт“ почео са радом.

Прим. др Драган Јеремић био је главни дежурни лекар на клиници када се све то догађало.

„Просто, од петка ујутру посао је кренуо. Жене су долазиле код нас у таласима. Ми смо успевали да фино и пажљиво спроведемо све како треба. Породили смо их без икаквих компликација. Све је лепо прошло. Екипа је била на висини задатка. Не само ми доктори, већ и бабице, анестезиолози, инструментарке, педијатри. Царских резова било је 12. Kапацитети јесу мало тесни, али смо успели да примимо све жене. Добром организацијом смо их смештали и порађали. И не само то, организовали смо и смештај после порођаја, када породиље морају да леже два сата у породилишту после завршеног порођаја. Kлиника је препуна! Занимљиво је да је у овом периоду године иначе повећан број порођаја, а то има везе са датумима кад су зачињане бебе – у време новогодишњих и божићних празника“, описује др Јеремић за Ало.рс.

Др Радмор Аначић, гинеколог-акушер у породилишту, каже за Ало.рс да је то велики успех свих колега, велики посао је урађен и да је најбитније да су сви добро.

„Стварно никада нисам доживео толико порођаја. Највише порођаја буде до 35 током 24 сата. Сви смо пресрећни због феноменалних вести“, казао је он.

Проф. др Снежана Ракић, директорка ГАK „Народни фронт“, такође, не крије радост због броја порођаја и беба и каже да се стварно то никад није десило.

„Ово никад није било! Kад сам јутрос видела извештај одушевила сам се. Пресрећна сам! Успели смо све добро да завршимо и сместимо све жене и бебе. Што је најважније сви су добро“, казала је она.

Ало

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*