Ристичевић: Kaко је Јеремић добијао паре из Хонгконга и Катара

0

Народни посланик Марјан Ристичевић је у емисији Аргументи Новосадске тв изнео тврдње да председничког кандидата Вука Јеремића финансира Катар.

Ристичевић поставља питање како је могуће да је некоме омогућено да мимо закона спроводи кампању пре расписивања избора.

 – Да ли је агенција за борбу против корупције могла да прати удружење Центара за међународни развој, међународну сарадњу, Вука Јеремића, у коју су упумпани милиони долара?- Поставља питање Ристичевић.

Ристичевић оптужује Вука Јеремића да је на рачун његове  агенције за консалтинг уплаћено милион и 335 хиљада долара од фирме Fully Source LTD из Хонгконга. Такође из Хонгконга од друге фирме која се зове State Energy HK Limited, наводи Ристичевић, уплаћено је на рачун Јеремићеве агенције милион и 449 хиљада долара у току 2016. године. 

322

Ристичевић наводи и да је катарска амбасада уплатила Јеремићу 200 хиљада евра, а Катар је држава за коју се основано сумња да финансира ИСИС.

3332

 – Дакле та средства су упумпана током 2016. године,  трансферисана су са тих организација на његове личне рачуне и рачуне чланова његове породице, претворене у динаре, подигнуте. Вероватно се сад појављују као донација Пере, Мике, Жике. На такав начин се улази у две ствари. Прва је нелегално финансирање политичке кампање и политичке странке и једно и друго из иностранство, било у кампањи или ван ње. И друго, забрањено је вршити кампању ван расписаних избора, што значи да је Вук Јеремић извршио нелегалну кампању и да ју је финансирао нелегалним средствима.-објашњава Ристичевић.

 

Новосадска тв, Аргументи

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*