Ротшилдова банка избачена из Боливије

0

У новембру прошле године, Боливија је постала најновија земља која је избацила Ротшилдове банке из своје државе, а председник Ево Моралес је најавио да Боливија више неће одговарати на притисак или финансијске уцене америчке владе или међународних банкарских институција које су под контролом Ротшилда.

Нешто мало више од шест месеци касније, боливијски председник Ево Моралес је прогласио „потпуну независност“ од међународног банкарског картела и Ротшилдових међународних организација за кредитирање новца, прености Телесур ТВ.

„На дан попут данашњег је 1944. године завршена Економска конференција у Бретон Вудсу (САД), на којој су успостављени ММФ и Светска банка“, написао је Моралес на Твитеру.

„Ове организације су диктирале економску судбину Боливије и целог света. Данас можемо рећи да смо потпуно независни од њих“, рекао је председник Моралес за Телесур ТВ.

Моралес је рекао да је прошло време када је зависност Боливије од агенција које су под контролом Ротшилда била толико велика да је Међународни монетарни фонд имао канцеларију у влади Боливије, па чак и учествовало у њеним састанцима.

 

Извор: Веб трибјун

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*