Русија: „Очекујемо напад на Крим, узвратићемо жестоко“

0

Потпредседник руске Владе Дмитриј Рогозин упозорио је да би Русија требало да буде спремна на нове изливе агресије од стране Украјине на руској граници на Kриму, и поручио да ће руске власти бити опрезније у заштити тог дела државне границе, јавља Тасс.

Рогозин је, после састанка државне комисије за границе, рекао руској агенцији да би Русија требало да буде спремна на само на физичку агресију, већ и на покушај стварања неповољне ситуације на руској територији и полуострву Kрим.

– Посебно ћемо бити обазриви с обзиром на чињеницу да људи овде долазе на одмор – истакао је он, додавши да је руски председник Владимир Путин то наложио убрзо након недавног инцидента на кримској граници.

Рогозин је навео да је недавно једна субверзивна група ухапшена на руско-украјинској граници на том полуострву. Он је у суботу са званичницима Kрима и државне комисије за границе обишао главне пунктове на државној граници са Украјином где су постављени нови инфраструктурни објекти Федералне безбедносне пограничне службе.

Рогозин је такође најавио да ће бити издат налог, уз сагласност руске Федералне безбедносне пограничне службе, да на Kриму буде тестирана погранична безбедност и да се тамо употребе најмодернија техничка безбедносна средства, сва могућа оптичка средства, као и средства за откривање илегалног преласка државне границе.

Интермагазин

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*