Русија повећава домет и прецизност ракета свог убојитог система Искандер-М

Искандер-М је мобилни оперативно-тактички систем за уништавање мета у пречнику до 500 километара. Намењен је разарању писта и командних пунктова, али и мањих мета - вишецевних ракетних бацача, артиљерије дугог домета...

0

НАЧЕЛНИК руских Ракетних снага и артиљерије – генерал-потпунковник Михаил Матвејевски – разговарао је, заједно са другим припадницима војног врха РФ, са представницима националне војне индустрије о „о перспективи даљег развоја ракетног система Искандер-М.

Саопштено је да је највише речи било о производњи нових, усавршених ракета за тај систем велике прецизности и разорне моћи чије распоређивање уз западне границе Русије највише иритира и највише плаши НАТО.

Договорено је да нове ракете имају већи домет и још већу прецизност од постојећих.

Није откривено: колики би тај повећани домет био.

Уочи овог саветовања затвореног типа заједничку вежбу одржали су предавачи Михајловске војне артиљеријске академије и 60-ог школског центра Копнене војске РФ за бојеву примену и тестирање ракетних система.

Вежба је послужила управо припреми кадрова за планирање употребе и саме употребе система „Искандер-М”.

Министарств о одбране РФ поводом те вежбе је објавило:

„Прорађивана су питања постављања висинских програма за ефикасну примену високопрецизног оружја великог домета. Задатак је: успешно уништавање објеката вероватног противника”.

У јануару је корпорација „Конструкторски биро машиноградње” Министарству одбране РФ упутила конкретне прелоге за модернизацију оперативно-тактичких ракетних система „Искандер-М”.

Искандер-М је мобилни оперативно-тактички систем за уништавање мета у пречнику до 500 километара. Намењен је разарању писта и командних пунктова, али и мањих мета – вишецевних ракетних бацача, артиљерије дугог домета…

ФАКТИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*