Ruska odmazda za oboreni helihopter! Ishod: 800 likvidiranih terorista!

0

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je da je njen transportni helikopter Mi-8 bio oboren u Siriji nad teritorijom koju kontroliše teroristička grupacija Džebhat an-Nusra koja se prethodnih dana proglasila za Džebhat Fatah aš-Šam i formalno izdvojila iz Al Kaide, u pokušaju da glumi „umjerenu opoziciju“ kakvu podržavaju Amerikanci.

Ovo je odmah potom potvrdio i načelnik Glavne operativne uprave ruskog Generalštaba – general Sergej Rudskoj.

On je istovremeno saopštio i da je sirijska armija – uz podršku ruske avijacije – zaustavila veliku ofanzivu terorističkih bandi koje pokušavaju da se probiju iz Alepa. Prema njegovim riječima, teroristi su u tom neuspjelom pokušaju imali 800 poginulih i da su izgubili 14 tenkova, 10 drugih oklopnih vozila i preko 60 automobila sa instaliranim teškim mitraljezima.

Rudskoj je posebno naglasio: „Naši avioni tuku pozicije bojovnika. Za razliku od koalicije na čijem su čelu SAD, koja djeluje oko grada Manbidža, mi činimo sve da ne nastradaju civili i ne tučemo ciljeve u gradovima“.

Naveo je da terorističke grupacije, uprkos velikim gubicima, ne odustaju, da dovlače rezerve i sprečavaju civile da napuste „zonu borbi“ u Alepu. Radi toga su ispred jednog od humanitarnih koridora likvidirali četvoro onih koji su pokušali da prođu u zapadne dijelove Alepa koji su pod kontrolom vladinih snaga.

Princip

POSTAVI ODGOVOR

*