Руска војска на ногама: Украјина испаљује ракете близу Крима!

0

Војска Украјине почела је да испаљује ракете у јужном региону ове земље, рекао је данас портпарол оружаних снага.

Порптарол је рекао да је најближа тачка проласка пројектила поред полуострва Kрим 30 километара, пренео је „Спутњик“.

Руска Црноморска флота заузела је положаје дуж западне обале Kрима да би бранила ваздушни простор овог региона током планираног дводневног испаљивања ракета на југу Украјине, рекли су извори агенцији РИА Новости.

Један извор рекао је да су посаде система ваздушне одбране у повишеном стању борбене готовости и није одбацио могућност да на бродовима буде проглашено највише стање приправности.

Руска агенција за ваздушни саобраћај саопштила је прошле седмице да једнострана одлука Украјине да одржи вежбе са испаљивањем ракета недалеко од Симферопоља представља кршење међународних споразума.

Вежбе са употребом ракета, које ће бити одржане 1. и 2. децембра, залазе у руски цивилни ваздушни простор и представљају пријетњу по безбедност авиона, саопштила је ова агенција.

„Украјинске јежбе врста су варке за јавност чија је сврха створити нервозу, али у сваком случају војска то сматра стварном и могућом претњом и руске противваздушне снаге на Kриму стављене су на највиши степен приправности“, рекао је извор за агенцију ТАСС.

„То се не односи само на копнена постројења, него и на бродове с противваздушном одбраном јер бродови црноморске флоте могу независно да одговоре на такве претње“, рекао је извор.

 

 

Срна

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*