Руски амбасадор Чепурин јасно поручио: ”Косово је део Србије“

0

„Србија заузима посебно место међу спољнополитичким партнерима Русије, и Москва одлучно подржава територијалну целовитост Србије, а Косово и Метохију сматра њеним неотуђивим делом у складу са Резолуцијом 1244 Савета безбедности УН“, рекао је данас амбасадор Русије у Србији, Александар Чепурин.– И уопште, када оцењујемо ко је пријатељ, а ко није, ко се залаже за стабилност региона, а ко је подрива, морамо пажљиво да анализирамо однос неке земље према територијалној целовитости Србије – рекао је Чепурин за „Политику“.

Он је истакао да, када се говори о неповредивости граница на Балкану и о стабилности региона за који се Москва залаже, онда мора да се говори о неповредивости граница Србије.

– У овим оквирима неопходно је да се тражи компромис између Београда и Приштине – рекао је Чепурин.

Он је нагласио да је одговор на питање зашто је Космет толико важан садржан у речима Винстона Черчила „Често ме питају за шта се боримо. Могу да одговорим – када престанемо да се боримо тада ћете сазнати“.

Чепурин је, поводом 12. јуна – Дана руске државности, рекао да је Русија успела да се опорави од потреса деведесетих година прошлог виека и вратила је историјски важну улогу у европским и светским пословима која јој припада.

Блиц

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*