Руски медији објавили оно што Србија није смела: Бајден мислио да је у Хрватској

0
BAJDEN DOCEK PALATA

Руска глобална телевизија – Руссиа Тодаy – објавила је оно што београдски медији нису: да је потпредседник САД Џозеф Бајден на конференцији за штампу са премијером Александром Вучићем направио гаф због којег је бар на секунд – колико год да и даље не воли Србе и Србију – пожелео да сам себи „прегризе језик“.

Због себе и своје репутације, а не због оних о које се огрешио, нити због оних који су га слушали.

Јер, назвао је Србију Хрватском, тј. рекао је Вучићу:

„Председник Обама и ја високо ценимо лидерство које сте исказали у неким веома тешким и изазовним ситуацијама и Вашу позитивну визију будућности Хрватске.“

Руссиа Тодаy цитира те Бајденове речи на енглеском, онако како су биле изговорене. Ево шта је руски конкурент ЦНН објавио:

 „I along with President Obama respect the leadership you’ve shown in some very tough challenging moments, Mr Prime Minister, and your positive vision for the future of Croatia,“ Biden said.

Ово је изговорио онај што је деведесетих Србе називао дегенерицима и кољачима. Зато му је лако из подсвести провалило оно што више воли, што му је ближе: Хрвати и Хрватска.

Вероватно је себе – током целог боравка у Београду – терао да изговара „Србија“.

Ово рече онај који је пре неки дан тврдио да кандидат Републиканске партије за председника САД, Доналд Трамп, није подесан да буде шеф државе јер не зна довољно о спољној политици. А он сам, Бајден, ево не зна ни којој земљи је дошао у посету. То јест: зна као да не зна!

А он је у Обаминој администрацији био задужен за држање под контролом Украјине, Србије и Албаније.

Наравно, нема овде ничег за ишчуђавање – колико год Бајден друге називао дегенерицима.

Сећате ли се како је Бил Kлинтон, којег је Мило Ђукановић довео у свој Монтенегро, а он боравио у њему верујући да је у – Македонији.

Чак је то и изговорио.

А он је још био председник, а не потпредседник САД. И то – два мандата.

Интермагазин

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*