Са Путином сарађује цела десница

0

Уз напредњаке, са Јединственом Русијом блиски и ДСС, Двери и Српска народна партија. Ђукановић (СНС): Не видим разлог да наш однос буде у извештају ЕК

Осим Српске напредне старнке, која је у извештају Европске комисије истакнута због сестринских односа са Јединственом Русијом, специјалне односе са странком председника Руске Федерације имају и ДСС, Двери и Српска народна партија Ненада Поповића. Сарадња са сродним партијама у иностранству није необична и негују је све странке са српске политичке сцене.

Владимир Ђукановић, посланик СНС, сматра да нема ничег спорног у сарадњи са Јединственом Русијом и не види разлог зашто би то било истакнуто у извештају.

– Надам се да званичници ЕУ сада неће пожелети и да кадрирају у Србији – каже Ђукановић. – Ми ћемо у сваком случају наставити сарадњу с том странком и на њу смо поносни. Реч је о здравом односу који ћемо настојати да развијамо.

Напредњаци, осим што негују односе са Путиновом странком, блиско сарађују и са сродним партијама на Западу. Највећа српска странка је пред пријемом у Европску народну партију и има добре односе са ЦДУ Ангеле Меркел. Посебне односе СНС има и са Фидесом мађарског премијер Виктора Орбана.

Друга партија владајуће коалиције, СПС, партнере тражи међу европском левицом, а блиски су са социјалдемократама у Аустрији, Бугарској, Румунији и Македонији. У истом правцу гледају и демократе које сарађују са немачким СДП, партијом Франсоа Оланда, са СДП у БиХ и Хрватској, са британским лабуристима.

 

 

 

Вечерње новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*