Санда не враћа мандат

Бивша председница ДСС остаје у странци, мада се противи коалицијама са СНС. Рашковић Ивић: Нема разлога да одем ни из парламента

0

БИВША председница ДСС Санда Рашковић Ивић неће напустити странку нити поднети оставку на посланичко место у Скупштини Србије, иако је Главни одбор на бурној седници у суботу потврдио склапање коалиција са СНС, чему се она жестоко противила.

– Странку сам увела у парламент и не видим зашто бих из ње излазила. Имам право да се не слажем са локалним коалицијама. Па и сам новоизабрани потпредседник Милош Јовановић, који ће водити ДСС до избора новог лидера, каже да локалне коалиције нису толико битне, па не видим ни зашто би било битно неслагање са њима. Моји ставови око кључних питања, ЕУ, НАТО, економије, нису се променили – каже нам Рашковић Ивић.

Јовановић за „Новости“ каже да се бивша председница нашла у „пат позицији“:

– С обзиром на то да је већина на ГО гласала у супротности са њеним ставом, односно за локалне коалиције са напредњацима, логично би било очекивати да уради оно што сам лично урадио пре три године, када се нисам слагао са политиком – а то је да поднесе оставку и врати мандат.

Он је додао да на националном нивоу не види могућност сарадње ДСС са било којом другом политичком опцијом осим покрета Двери, са којим ће почети разговоре и о заједничком кандидату за председничке изборе.

КЛУБ, ИПАК, ОСТАЈЕ

ДЕМОКРАТСКА странка Србије ипак неће остати без посланичког клуба у Народној скупштини. Он је „окрњен“ одласком Ђорђа Вукадиновића, када је број посланика ДСС спао на пет, што је минимум за формирање клуба. Спекулисало се да би могао да оде и Славиша Ристић, који је у суботу на ГО поднео оставку на страначке функције, али како сазнајемо, он остаје у ДСС и у парламенту.

Новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*