Саопштење за јавност поводом иницијативе да Народна скупштина донесе одлуку о истицању заставе РС

1

Покрет сматра да Народна скупштина Републике Српске треба да донесе одлуку у којој се наводи да власници свих јавних простора (угоститељски и трговачки објекти, бензинске пумпе…), на видном мјесту, у унутрашњости простора поставе заставу Републике Српске. Девети јануар је прошао, али дух Деветог јануара, када је створена Република Српска, мора да траје. Химна, грб, застава, то смо ми, истакнимо наше заставе, биле су то поруке Покрета годинама.

Кад грађани Сједињених Америчких Држава могу да истакну своју заставу, гдје год имају прилику, када се у филму прикаже застава САД ослобађа се дио пореза, када Хрвати своје „шаховнице“ свагдје постављају… онда  ни Срби не могу бити највећи космополити и свој идентитет утапати у нечији други или у ништа, јер ми нисмо ништа.

Уколико Народна скупштина Републике Српске не донесе сличну одлуку, онда ће понашање сваког од нас према нашој застави, бити и наш однос према Републици Српској и према родољубљу.

Дане ЧАНКОВИЋ, СНП-Избор је наш

1 КОМЕНТАР

  1. Ово треба да важи и за Србију. Застава СРбије мора да буде у сваком јавном простору, на свакој јавној згради свакој канцеларији руководиоца сваке фирме која послује у Србији, свакој учионици у свим школама и предшколским установама,

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*