Шапић: Ширим организацију на читав град

0

Формираћу београдску организацију и пропагирати политику какву сам до сада водио на Новом Београду, каже за “Блиц” Александар Шапић.

Председник општине Нови Београд можда је најпријатније изненађење избора са освојених 9,3 одсто гласова. Иако је на изборе изашао сам, без странке и инфраструктуре и са мало новца потрошеног у кампањи, његова листа је једна од само четири које су прешле цензус. Успео је да створи основ за даље бављење политиком.

У разговору за “Блиц” је открио да му следи прављење београдске организације и пропагирање правца локалне политике који заступа на Новом Београду.

– У следећих неколико месеци формализоваћу организацију која изискује много већи ниво од оног који данас имамо. Потребе су нам такве да та организација мора да се прошири, за почетак, на територију читавог Београда, а све остало, попут политике и начина деловања, биће исто као на Новом Београду – наводи Шапић.

Он каже да је рано да говори о томе хоће ли се та организација у перспективи ширити.

– Тек су се завршили ови избори, о томе ћемо тек причати. Не могу да тврдим да нећу проширити деловање на ниво републике, али парламентарни избори нису близу, нема разлога да јурим – истиче он.

Владимир Пејић из агеницје Фактор плус каже за “Блиц” да је Шапић остварио “јако добар резултат, озбиљан потенцијал и да самим тим постаје озбиљан играч”.

– С обзиром на то колико га је било у медијима, на новац који је уложио у кампању, на одсуство инфраструктуре, остварио је веома добар резултат. Међутим, ово је и најопаснији резултат, у смислу да му не гарантује да може да буде градоначелник, док би у неким другим околностима могао да има одлучујућу улогу – наводи Пејић.

Он сматра да би Шапић, уколико планира да буде озбиљан политички фактор, требало да направи странку и материјализује резултат.

– Ушао је у ове изборе као аутсајдер, многи су га потценили и то му је олакшало. Већ на првим следећим изборима неће имати ту позицију, већ ће морати да брани резултат, што је увек теже – каже Пејић.

Он каже да је пред Шапићем или оснивање странке или укрупњавање с неком другом опцијом у нову или већ постојећу странку.

– Не рачунајући Ђиласа, остварио је бољи резултат од остатка опозиције. Било би непримерено да буде пети човек у некој од странака, а да је јачи и популарнији играч од оних који су на челу тих странака – каже Пејић.

Нећу одустати од овог пута

– Нећу одустати од другачијег приступа, понашања, става, у односу на деценијску праксу наше политичке сцене, јер верујем да је то једини прави пут. Доследан се може бити и без хистерије, нападања, вређања. Шта то доноси у будућности, не знам, али знам да се мењати нећу – написао је Шапић.

 

 

Блиц

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*