Саша Јанковић позвао на протест: „Време је да кажемо не!“

0

Према Јанковићевим речима, Вучић облачи једну нову одору на себе, заклиње се Уставу и мирослављевом јеванђелу у земљи у којој тај устав „сваконоћно крши и у којем пише да је црква одвојена од државе“

Покрет слободних грађана позива грађане у среду у центар Београда на протест због ступања Александара Вучића на функцију председника, наводи Саша Јанковић

Јанковић је рекао да ће се у среду, када Александар Вучић буде положио заклетву за председника Србије, десити „последњи чин увођења диктатуре и отимања државе Србије“.

„Позивам све грађане и грађанке, све организације, све синдикате и све политичке странке, све којима су слобода и демократија изнад свега да изађемо у наше градове а у Београду на Трг Републике у 18 сати и кажемо не“, рекао је он.

Јанковић је навео и да је „то наша обавеза према нама, наша обавеза према прошлости наша обавеза према будућности“.

„Време је да кажемо и морамо да кажем не, да остане забележено да су неки људи били против увођења диктатуре кроз лажно крунисање лажног цара“, рекао је он.

Према Јанковићевим речима, Вучић облачи једну нову одору на себе, заклиње се Уставу и мирослављевом јеванђелу у земљи у којој тај устав „сваконоћно крши и у којем пише да је црква одвојена од државе“.

„Прави дакле лажно крунисање себе као лажног цара, гази све оно што у Србији гарантује слободу и равноправност, и достојанство свима нама“, рекао је Јанковић.

Он је напомено и да „ми не желимо да се отимамо с њим око државе, али наша обавеза је да изђемо“ и да кажемо „да Србија и званично не сме да постане и да није за нас земља диктатуре“.

Према његовим речима, то је обавеза свих грађана без обзира на политичка опредељења и без обзира на вредносне и друге судове и без обзира на материјално стање

„Све сто ће десити тога дана остаће забележено у историји… Наша дужност је да погледамо у очи том човеку који каже да је добро зато што није још горе“, рекао је он.

Јанковић је навео и да ће грађани и грађанке Србије то сасвим сигурно и радити и то без икаквих инцидената и насиља.

„Свако евентуално насиље које се деси биће само последица убачених људи који све време желе да нас уплаше да страхујемо сами од себе“, рекао је Јанковић.

Изабрани председник Србије Александар Вучић положиће заклетву на свечаној церемонији у Дому Народне скупштине у среду 31. маја у подне.

 

 

Недељник

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*