Сава Јањић: Европа не сме да прихвати етничко чишћење на КиМ као легитимно решење

1

ИГУМАН ВИСОКИХ ДЕЧАНА: ТО БИ БИО ОПАСАН ПРЕСЕДАН СА НЕСАГЛЕДИВИМ ПОСЛЕДИЦАМА

ИГУМАН манастира Високи Дечани Сава Јањић поново је реаговао због идеје о разграничењу Срба и Албанца, наводећи да би прихватањем тог предлога Европа прихватила етничко чишћење Косова и Метохије као легитимно решење.

Јањић је на својој Фејсбук страници упозорио да такво решење представља опасан преседан с несагледивим последицама који ће неминовно подстаћи примену оваквог модела широм континента.

„Земље чланице ЕУ су пред историјском одговорношћу ако политички подрже овај сценарио који нас враћа у трагичне године ратова приликом распада бивше Југославије деведесетих година“, навео је Јањић.

Сава Јањић претходно је такође критиковао идеју разграничење са Албанцима на Косову и Метохији, оцењујући да је то „у суштини губитничка подела де јуре територије Србије по етничком принципу Север Косова за простор Прешева и Бујановца“, што је изазвало реакције директора Канцеларије за Косово и Метохију Марка Ђурића и других функционера, као и провладиних медија.

Факти

1 КОМЕНТАР

  1. Поштовани Владико!! европске и северно америчке демонкрате боли она ствар за нас Србе.Иако су нас пре више од 19г бомбардовали,они нас у међувремену несметано жестином уништавају по медијима.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*