Сергеј Железњак: Пресудом поводом политичке фарсе зване ”покушај државног удара“, црногорски режим је сам себи потписао пресуду

0

Изрицањем оптужујуће пресуде на основу политичке фарсе, назване ”покушајем државног удара” црногорски режим је сам себи потписао оптужујућу пресуду за русофобију, србофобију и тежњу да успостави антинародну криминалну дикатуру. Сада ни НАТО, ни амерички покровитељи више нису у стању да спасу ни самог Ђукановића, ни његове сараднике од свеопштег презрења и праведног суда историје. Ово је изјавио члан Комитета Државне думе за међународне послеове Сергеј Железњак поводом оптужујуће пресуде Вишег суда Црне Горе за покушај државног удара на јесен 2016. године.

Посланик је подсетио да је помоћу исфабрикованог случаја о пучу уз учешће Русије Црна Гора насилно била угурана у НАТО. ”Ипак прорачун да ће се уз помоћ НАТО бајонета обрачунати са онима који мисле другачије и осигурати дугорочни боравак сопствене криминалне диктатуре на власти био је погрешан. Ни сам режим, а тим пре ни његови НАТО покривитељи, нису успели да стекну подршку црногорског народа. Без обзира на политичке репресије, многе снаге црногорског друштва само јачају грађански отпор”, – истакао је параламентарац.

”Такви национални лидери као што су Андрија Мандић и Милан Кнежевић својом личном храброшћу и непоколебивом вољом већ су ушли у историју, пруживши пример достојан за подражавање савременика и будућих нараштаја. Цинично потирање историјски традиција братства између Русије, Србије и Црне горе које су извршили следбеници секте псеудоцрногорског идентитета на свети за наше земље Дан Победе 9. маја не може да не заслужи свеопшту осуду”, – подвукао је Железњак.

(вестисрбија.рс)

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*