„Шешељ је остао само злочинац,,

0

Лидер ЛСВ Ненад Чанак оценио је, поводом најављеног скупа СРС у Хртковцима, да је недопустиво да Шешељ и његови „вршљају по месту злочина“.

Он је додао да је лидер радикала изгубио ореол победника над Хагом и остао „оно што је одувек био – најобичнији злочинац“.

„Шестог маја на годишњицу срамног скупа у Хртковцима, који је означио почетак етничких чисћења и ратних злочина на територији Војводине, а као бумеранг се вратио неколико година касније операцијама Бљесак и Олуја и масовним погромима у Хрватској, потпуно је недопустиво да осуђени ратни злочинци и њихови саучесцници вршљају по месту злочина“, рекао је Чанак за Тањуг.

Он је навео да ће управо због тога позвати активисте ЛСВ да дођу у Хртковце.

„Не желимо да узнемиравамо грађане Хртковаца. Ми ћемо бити у приправности, и бити спремни да, у случају да се они тамо појаве, у року од пола сата и ми будемо тамо, па да се онда објаснимо шта се заправо догодило“, навео је Чанак.

Објашњава да није реч ни о каквом контрамитингу, нити било чему сличном и поручује:

„То је једноставно одбрана од зла коју је требало да урадимо пре 27 година“.

Чанак указује да је Шешељ, сада, када је пресуђено да је оно што смо, каже, знали одраније, а то је да је ратни злочинац, и када је за то добио 10 година затвора, изгубио ореол неког мученика и победника над Хашким трибунала и остао оно што је одувек био – најобичнији злочинац.

Kако оцењује, реч је о Шешељевим покушајима да се „на таласима тог типа мрачне популарности и мрачне познатости поново уздигне у некаквог вођу српских националиста“ или нечег таквог и то покушава најјефтинијим политичким триковима, „укључујући потпуно беспризорно понашање и у Скупштини и ван ње, које му неће још дуго пролазити“.

„Верујте ми, у позицији смо да га гледамо како пева своју лабудову песму“, рекао је Чанак.

Лидер ЛСВ каже и да се нада да ће председник СРС, када се све заврши, „и када буде искључен из Скупштине, јер је њему мандат престао пресудом Хашког трибунала“, барем на неко време бити пацификован довољно да ова земља мало почне нормалније да дише.

„Јер је ово заиста терор тог менталног злостављања, које он бесомучно ради све време“, закључио је Чанак.

Б 92

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*