Шешељ: „Марко ме лично овластио да договорим верски обред“

0

Лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ потврдио је данас на свом Тwиттер налогу да ће Мирјана Марковић бити сахрањена у дворишту породичне куће у Пожаревцу 20. априла у 15 сати, уз сагласност Марије и Марка Милошевића.

„Уз сагласност своје сестре Марије, господин Марко Милошевић рекао ми је данас да ће се, по одлуци породице, сахрана њихове мајке госпође Мире Марковић обавити у дворишту породичне куће у Пожаревцу у суботу, 20. априла у 15 часова, по православном верском обреду“.

Он је након тога написао још један твит:

„Господин Марко Милошевић овластио ме је да лично договорим верски обред с надлежним свештеницима Српске православне цркве. Ово је званична информација и породица апелује да се у јавности прекину даља нагађања о месту и модалитетима сахране“, поручио је Шешељ.

Марко Милошевић је раније рекао за БK телевизују да су он и сестра Марија изузетно тешко поднели губитак мајке, али да нису у могућности да се опросте од ње у Србији.
Марија и Марко Милошевић не долазе на сахрану мајке?

Пријатељи породице Милошевић сматрају да би, највероватније, Марка долазак у Србију коштао, јер су озбиљне оптужбе против њега и даље на снази.

Мирјана Маркови ће бити кремирана у четвртак у капели болнице у Москви, у којој је преминула.

Док трају недоумице о присуству Марије и Марка на сахрани, у Пожаревцу се ужурбано припрема све што је потребно за испраћај професорке Марковић, некадашње прве даме Србије и Савезне Републике Југославије али и жене која је била најважнији саветник Слободана Милошевића и сива еминенција државе у време када је Србија починила неке од страшних злочина, укључујући и убиства политичких противника.

Засад је извесно да ће се говорима од ње опростити Момир Булатовић, почасни председник Удружења „Слобода“, и проф. др Милован Бојић, дугогодишњи пријатељ Милошевића.

Мондо

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*