Шешељ: Напредњаци нам поткупљују чланове. Цео прокупачки одбор прешао у „напредњаке“

Готово цео општински одбор и већи део чланства Српске радикалне странке (СРС) у Прокупљу је прешао у Српску напредну странку (СНС), изјавио је потпредседник СНС у том граду Златан Миљковић.

1

На конференцији за новинаре он је рекао да је данас тридестак радикала потписало приступнице СНС и да су као разлог за то навели незаинтересованост врха СРС за локалне одборе.

Миљковић је рекао да је тај корак доказ добре политике коју странка води, као и да је сваки појединац који сматра да ће својим личним ангажоовањем допринети развоју средине у којој живи добродошао у СНС.

Поткупљују нам чланове

Председник СРС Војислав Шешељ изјавио је да је потпредседник општинског одбора у Прокупљу са неколико чланова напустио странку под притиском напредњака.

„У Житорађи нам је пукао цели општински одбор и издао нас је народни посланик (Марко) Миленковић. Данас се слично десило у Прокупљу. Није отишао цео одбор, него потпредседник одбора и одређени број чланова“, рекао је Шешељ новинарима у парламенту.

Каже да су напредњаци хтели да преузму СРС у целом Топличком округу, али да су они ту ситуацију успели да „санирају“.

Напредњаке оптужује да му преузимају чланство поткупљивањем, обећањем радних места у фабрици чија се изградња тек планира, те додаје да се сличне ствари дешавају свуда у Србији, само у мањем обиму.

На питање да прокоментарише инцидент испред Дома Народне скупштине са демонстрантима, а које је подржавао, Шешељ је рекао да није подржавао оне који протестују, већ неке њихове захтеве, те да је за јучерашњи инцидент одговорна „шачица јада”.

„Демонстрације нису ни почеле када су покушали да ме зауставе. Нисам луд да идем кроз хиљаду две људи, саобраћај је тада функционисао. Док сам посланик улазићу на главни улази и излазићу из њега да ми неко не да из чиста мира да изађем на улицу у којој се одвија саобраћај, па пре бих га згазио него што бих то дозволио“, рекао је Шешељ.

Шешељ је одговарајући на питање новинара рекао да је СРС предала извештај о пословању те странке.

Готово цео општински одбор и већи део чланства СРС у Прокупљу прешао је у СНС, изјавио је потпредседник СНС у том граду Златан Миљковић.

ТАНЈУГ

1 КОМЕНТАР

  1. То се само СРС трансформише у СНС, односно из једног агрегатног стања у друго.

    Лепо каже пословица : „Пара врти где бургија неће“. А све се врти око „30 сребрника“….

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*