ШЕШЕЉ ОТКРИО СПИСАК СТРАНИХ ПЛАЋЕНИКА У ВЛАДИ ДОС: Ови министри су шпијунирали

0
Ђинђићева влада била је пуна шпијуна. Највећи су били Перишић, Михајловић, Ђелић и Кораћ, тврди лидер радикала Војислав Шешељ.

Према његовим речима, сви министри ДОС радили су за неку од три тајне службе – америчку, енглеску и немачку.

– Ове податке потврђују и тајне депеше које је објавио Викиликс. Министри који су били у влади Зорана Ђинђића радили су против Србије и у туђу корист. У њихово време није било никаквих државних тајни јер су све преносили страним дипломатама. Притом, утркивали су се ко ће пре отићи у америчку амбасаду, где су добијали инструкције шта треба да ураде – прича Шешељ.

ЧИСТКА У НЕМАЊИНОЈ

На Шешељевом списку министара-шпијуна нашли су се и Родољуб Шабић, Јожеф Каса… Шешељ у разговору за Српски телеграф наводи да је тадашњи премијер „добио налог“ да се отараси двојице, и то генерала.

– Највећег америчког шпијуна Перишића и другог генерала Обрадовића. У обрачуну с њима првог се решио тако што га је ухапсио, док су другом сместили секс-аферу – тврди Шешељ.

Вођа радикала истиче да је Перишић био амерички човек још од 1998. године.

– То је општепознато, као таквог су га примили у Владу. Управо је то аргумент који је искоришћен када је Ђинђић добио налог да га најури. Перишић је ухапшен и оптужен за шпијунажу, а недуго затим послат је у Хаг – открива лидер СРС.

Додаје да је са Перишићем заједно тамновао у Схевенингену и да је некадашњи војни генерал у то време добио понуду коју је одбио.

– Поуздано знам, заједно смо лежали, да су му нудили слободу и ослобађање од свих оптужби уколико сведочи против Слободана Милошевића. Перишић је ту нечасну хашку понуду одбио – прича Шешељ.

СЕКС-АФЕРА

Други на списку за одстрел, према Шешељевим речима, био је Вук Обрадовић, потпредседник Владе за борбу против корупције.

– Са њим су посао одрадили много лакше. Ђинђић му је наместио секс-аферу. Знало се тада да је Љиљана Несторовић годинама била Обрадовићева љубавница, а онда је исфолирала да ју је напао и оптужила га. То је био повод да га избаце из Владе. У тој подметачини учествовао је и Родољуб Шабић, тада члан Обрадовићеве странке – прича Шешељ.

Тадашњи министар државне управе и локалне самоуправе, данас повереник за информације од јавног значаја, није желео да улази у полемику са лидером СРС.

– Шешељ је минорна политичка фигура која покушава да сачува мало утицаја који има у политичком животу. Његове оптужбе су неосноване и без објашњења – поручио је Шабић.

Михајловићев обрачун

На Шешељевом списку страних сарадника нашли су се и бивши министри полиције и економије и финансија.

– Душан Михајловић, некадашњи министар унутрашњих послова, био је енглески човек. Он је дао налог да се убију Душан Спасојевић и Миле Луковић Кум да не би причали шта знају. Ђинђићева влада имала је још једног великог шпијуна Божидара Ђелића, који је у Србију дошао са задатком да растури финансије државе – открива Шешељ.

Михајловић и Ђелић јуче нису одговарали на позиве Српског телеграфа.

Син шпијуна УДБЕ

Лидер радикала није поштедео ни Жарка Кораћа, једног од потпредседника владе ДОС.

– Знате, ивер не пада далеко од кладе. Шта бисмо друго и могли да очекујемо од човека чији је отац био шпијун УДБЕ – испричао је Шешељ.

С друге стране, Кораћ није желео да одговара на те тврдње јер, како је рекао, не даје изјаве за Српски телеграф.

Извор: Република.рс

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*