Шешељ Вучићу: Зашто 10 милиона за Фондацију Зоран Ђинђић?

Лидер СРС Војислав Шешељ негодовао је зато што је у предлогу буџета за 2017. предвиђено 10 милиона динара за Фондацију "Зоран Ђинђић".

0

„Које заслуге то (некадашњи премијер Зоран) Ђинђић има, је л’ то што је шеф првог мафијашког пуча“, упитао је Шешељ током расправе о буџету за 2017. годину у Скупштини, наводећи да Ђинђић заслужује само једну ствар – да се расветле околности његовог убиства.

„Да сам ја изабран за шефа Одбора за контролу служби безбедности, а не (Игор) Бечић, верујте, већ би то било разјашњено“, казао је Шешељ.

Он је казао и да је Ђинђић „осмислио 12 година пропадања Србије“ и да је дао „систем по коме су радили Војислав Коштуница и Борис Тадић и остали“.

На његове наводе реаговао је лидер Нове странке, бивши премијер Зоран Живковић.

„Зоран Ђинђић је човек који није заслужио да се о њему говори зло, ово је лични обрачун с покојним Ђинђићем. Не знам зашто то неко ради, да је здраво и нормално, није сигурно“, рекао је Живковић и истакао да Ђинђић сигурно није био мафијаш.Он је упитао председницу парламента Мају Гојковић зашто није прекинула Шешеља док је говорио.

Гојковићева му је рекла да је Шешељ говорио о буџету, али и питала га зашто није реаговао док је посланик Двери Бошко Обрадовић вређао посланика Муамера Зукорлића и премијера Александра Вучића.

Она је казала и да може да распише јавну набавку за фластере које би лепила посланицима када говоре нешто што се неком не свиђа и да само кажу за кога коју боју да наручи.

Премијер Александар Вучић рекао је да је била његова одлука да се издвоје средства за ту фондацију.

Након тога, Шешељ је инсистирао да му Вучић одговори која је то заслуге за српски народ имао Ђинђић.

„Зоран Ђинђић и Слободан Милошевић су, нажалост, мртви, а ја се трудим да као премијер не кажем ни једну ружну реч против њих, јер знам да има људи који поштују њихов рад и дело. Ја сам одговоран што је издвојен новац и мислим да је добар пут да то учине политички противници, а не истомишљеници и да на тај начин покажемо да нам државне ствари нису важне само у кампањи“, казао је Вучић.

БЕТА

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*