Северна Кореја: Не плашимо се Америке. Сигурно ћемо победити!

Сигурно ћемо победити у борби против "америчких империјалиста", поручује Северна Кореја, наводећи да ће изненадним превентивним нападом одговорити на "провокације САД". Амерички званичници саопштавају да желе стабилност и мирољубиву денуклеаризацију Корејског полуострва.

0

Мисија Северне Кореје при УН саопштила је да ће Пјонгјанг на „тотални рат“ са Сједињеним Америчким Државама реаговати нуклеарним ратом.

Северна Кореја ће, како се наводи, „сигурно победити“ у борби против „америчких империјалиста“, преноси АП.

Напори администрације председника САД Доналда Трампа да се Пјонгјанг покори слањем носача авиона у воде код Корејског полуострва никад неће моћи да заплаше Северну Кореју, пише у саопштењу Мисије.

Како се додаје, непоколебљива је воља Северне Кореје да „иде до краја ако САД желе да непроменљиво остану при свом конфронтирајућем ставу“.

Најжешћи контраудар као одговор на „провокације САД сваке врсте и нивоа“ укључиваће изненадни превентивни напад, укључујући копнене, поморске, подводне и ваздушне маневре, као и разне друге методе, поручила је Мисија Северне Кореје.

У заједничком саопштењу америчког државног секретара Рекса Тилерсона, министра одбране Џима Матиса и директора Националне обавештајне службе Дена Коутса наводи се да Северна Кореја представља „ургентну претњу по националну безбедност и водећи спољнополитички приоритет“, преноси Ројтерс.

„САД желе стабилност и мирољубиву денуклеаризацију Корејског полуострва. Остајемо отворени за преговоре ка том циљу. Међутим, спремни смо да бранимо себе и своје савезнике“, навели су амерички званичници после састанка са сенаторима у Белој кући.

Како наводе, стратегија председника Доналда Трампа је да изврши притисак на Северну Кореју да одустане од свог програма балистичких ракета, јачањем економских санкција и дипломатским мерама са савезницима и регионалним партнерима.

ТАНЈУГ

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*