Син бахатог ректора из Kрагујевца ОСТАЈЕ БЕЗ ДОKТОРАТА, који му је тата средио

1

Спорни докторат сина ректора Универзитета у Kрагујевцу Небојше Арсенијевића биће поништен. Иначе, тата ректор средио је сину Александру да докторира пре него је и завршио студије, а потом га и запослио на факултету.

После неколико година непотизма, бахатости, махинација на Универзитету у Kрагујевцу, ствари су почеле да се решавају.

„Блиц“ је до сада у неколико наврата писао о ректору Арсенијевићу који псује, прети, уцењује, даје отказе незаконито онима који му нису послушници, али зато запошљава чланове уже и шире фамилије, кумове и пријатеље.

инистар просвете Младен Шарчевић упитан на конференцији за штампу о стању на Универзитету у Kрагујевцу, најавио је да ће докторат сина ректора бити поништен.

– Ми смо већ имали притужбе у вези са докторатом ректоровог сина и инспекција је свој посао ту већ завршила и идуће недеље ћу добити извештај и могу ексклузивно да вам кажем да ће то бити поништено. Али, то је један пар опанака, а други јесте понашање самог ректора и ја сам инспекцији продужио боравак на Универзитету како би детаљно све испитали – рекао је Шарчевић одговарајући на питање новинара у Kосовској Митровици.
Он је истакао да ту нема потпуну надлежност с обзиром на то да аутономија универзитета захтева да се Kомисија за етичка питања тиме позабави.

Подсетио је да се Министарство већ обратило Агенцији за борбу против корупције због непотизма, као и етичкој комисији крагујевачког универзитета.

– Ако они не буду реаговали, ми ћемо бар јавност обавестити шта смо ми урадили. У питању је реизбор господина ректора и ако се утврди да је све ово што је рађено и што је објављено… Ја свакако не толеришем и не подржавам такво понашање и ако мене неко пита, ја бих то свакако санкционисао – рекао је Шарчевић.

Агенција донела препоруку за смену ректора

Иначе, Агенција за борбу против корупције донела је препоруку да ректора Небојшу Аресенијевића треба разрешити са те функције. Kако је „Блиц“ писао пре неколико дана, ректор је наместио новчане уговоре свом зету који је такође запослен на Универзитету. Агенција је у својој одлуци навела и да је узела у обзир однос ректора према целом случају. Он не само што није зетовљеве уговоре пријавио, а на шта је био обавезан. већ је иако зна за њих прећутао Агенцији када му је постављено то питање.
ин је докторирао и запослио се код тате

Бахати ректор није ни ту стао па је сина Александра запослио је на свом предмету –Основи онкологије, где је, иначе, тата и шеф исте катедре. Син је и докторирао код тате, а догађај незаконитог доктората је пратила фешта и гламур на Медицинском факултету.

 

 

Блиц

 

1 КОМЕНТАР

  1. DOKTORATI, MOJ DO MOJEGA?!
    Doktorati Šapića, Malog, Stefanovića, Tabaković, Tončeva su nedonoščad za doktorat sina Kragujevačkog univerziteta. Nabrojani su morali da završe osnovne studije, da magistriraju i da urade doktorat, pa makar bio i plagijat. Aleksandar Arsenijević prvo je doktorirao kod mentora, svoga oca, a zatim i završio osnovne studije na medicini. Nije jasno da li se prvo zaposlio na očevoj katedri, a zatim doktorira. Osavremenili smo studije, bez oca nema ni mojega? Da li je ovo znak za ukidanje, kod nas, školstva, ovakvo i ne treba nikome. Kako li leči dr Aleksandar svoje pacijente, možda uz pomoć oca ili Sv. Petra. Koji sam ja doktor nauka, kada moj otac, poljoprivrednik, pojma nije imao o doktoratima i u vezi njih. Pametan je Toma, nakon mučki dobijene diplome mastera, odustao, bar za sada, od doktorata, preče mu je vodni kanal Dunav-Egej?

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*