Шиптарски лобиста Данијел Сервер: Русија заузима север Косова и Српску!

0

Амерички аналитичар и шиптарски лобиста Данијел Сервер, после шокантних оптужби да Русија планира „окупацију“ Републике Српске, севера Kосова и Црне Горе, тражи од Вашингтона да Милораду Додику запрети финансијском блокадом, па чак и војском, ако се одлучи да распише референдум о независности!

Будући да је РС најавила референдум у 2018. години, САД и ЕУ би могле да припреме одговор. Он треба да укључи непризнавање независне РС, као и немогућност Бањалуке или било које земље која би је подржала да аплицира за чланство у ЕУ или позајмице ММФ и Светске банке. Вашингтон би могао и да охрабри Европљане да преместе трупе у Брчко, чиме би послао сигнал Србима и Бошњацима да неће бити дозвољено да нека од страна заузме то „поље гравитације“ – подвлачи Сервер.

И док се Додик није оглашавао, аналитичар из Бањалуке Анђелко Kозомара каже да Сервер само одрађује оно за шта је плаћен.
– Референдума неће бити скоро да би то Сервер могао да доживи. Осим тога, БиХ ће се распасти по вољи великих сила, а никако не по вољи домаћих политичара – истиче Kозомара.
Владан Глишић, лидер Народне мреже, каже да „дубока држава“ у САД још води јаку антисрпску политику.
– Сервер захтева агресију и укидање РС. То доводи у питање политику послушности према САД коју су све владе Србије од 2000. досад водиле. Можда је време да размислимо о политици која више не би била пријатељска према САД. Пословица каже: тешко је бити непријатељ САД, али је још горе бити њихов пријатељ – закључује Глишић.

 

 

Информер

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*