СКАНДАЛ – ТВИТЕР ЗАБРАНИО РЕПУБЛИКУ СРПСКУ!

3

Популарни блогер Александар Ламброс, Србин који већ годинама живи у Француској, јутрос је обавестио своје пратиоце на друштвеним мрежама да му је блокиран Твитер налог.

Ни мање, ни више – повод је Република Српска! Наиме, Ламборс је на свом твитеру честитао Дан Републике Српске, 09.јануар, а из администрације Твитера стигао је одговор да је по среди промоција насиља!

Наша редакција је контактирала популарног блогера који нам је рекао да је на твитеру од недавно активан, али да је његов профил био врло посећен.

„Оно што је још више узнемиравајуће од чињенице да су администратори тњиттера блокирали мој налог јесте да је неко пријавио чланак који говори о обележавању Дана Републике Српске и то га је пријавио као „чин насиља“. Ви знате одлично колико је скоро немогуће скинути са неке од друштвених мрежа чланак који глорификује усташтво или џихадизам.“, поручује Ламброс.

Он додаје да је сазнао да је за ово операцију цензурисања Републике Српске на Твитеру пристигао и велики број пријава његовог налога.

„То говори, а са ФБ сам то већ искусио одавно, а носио сам се с упадима и на мој лични блог, да где год се појавим има неко ко дежура да ме непрестано пријављује, и то ми је огроман комплимент. Наравно, сваки овакав покушај да се ућуткам ме само учвршчује да будем још гласнији и активнији. Мотивише ме. Њихова окупација је могућа само у условима тоталног мрака и цензуре, они нас се плаше, и то је добро. До ослобођења и уједињења!“, закључује Ламброс.

Извор: govorisrbija.rs

3 КОМЕНТАРА

  1. […] Ламбросу је, иначе, твитер администрација недавно привремено  блокирала налог под оптужбом да „слави насиље“ тиме што је – пазите сад – честитао 9. јануар, Дан Републике Српске (овде)?! […]

  2. […] Ламбросу је, иначе, твитер администрација недавно привремено  блокирала налог под оптужбом да „слави насиље“ тиме што је – пазите сад – честитао 9. јануар, Дан Републике Српске (овде)?! […]

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*