Скупштина: Радуловићу од плате одузето 95.633 динара

Рекордер по броју опомена у овом сазиву Народне скупштини је лидер покрета "Доста је било"

0

СА две казне које је добио на седници Народне скупштине у петак, лидер покрета Доста је било Саша Радуловић постао је скупштински рекордер. Од почетка овог сазива он је добио укупно 13 опомена и за то је кажњен умањењем зараде за укупно 95.633 динара.

На другом месту по броју опомена је још једна посланица покрета ДјБ, Татјана Мацура, која је морала да се одрекне нешто више од 47.000 динара, а трећи је, опет, посланик ДјБ Бранислав Михајловић, који је кажњен са 34.145 динара. Ту позицију дели са радикалом Немањом Шаровићем и демократом Балшом Божовићем, којима су, због наступа у Парламенту, председавајући „избили“ из џепа исту суму.

„Добро“ се котира и Марко Ђуришић из СДС, који је за четири опомене које је зарадио на три седнице морао да плати казну од 27.317 динара.

По једну опомену до сада је добило осам посланика опозиције, и то Мирослав Алексић (НПС), Милан Лапчевић (ДСС), Ненад Божић (ДЈБ), Горан Јешић (ДС), Бранка Стаменковић (ДјБ), Зоран Живковић (Нова странка), Горан Ћирић (ДС) и Милорад Мирчић (СРС). Њима су плате умањене за по 6.829 динара.

Покрет Доста је било држи рекорд и као посланичка група јер су њихови чланови кажњени са укупно 190.160 динара, док су посланици ДС зарадили казне у укупном износу нешто мањем од 61.000 динара. Посланици опозиције у овом сазиву кажњени су са укупно 341.480 динарa, а јединствени су у оцени да се председавајући не односе једнако према посланицима скупштинске већине и мањине. Посланик СДС Ненад Константиновић сматра да се казне користе како би се противници власти спречили да говоре.

ВЛАСТ

Владајућој већини изречене су само две опомене. Добили су их шеф посланика СНС Александар Мартиновић и посланик СНС и потпредседик Скупштине Верољуб Арсић, који су кажњени са по 6.829 динара.

Вечерње Новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*