Случај „ТОПЧИДЕР“: Доказано је да су гардисти убијени!

0

Након што је најновија допуна форензичког налаза у случају “Топчидер” непобитно показала да је гардисте Драгана Јаковљевића и Дражена Миловановића разоружала и убила трећа особа, чиме је дефинитивно побијена званична верзија војних и истражних органа да се тада десило убиство и самоубиство, наши саговорници, који су још пре 12 година тврдили да су војници убијени, кажу да је добро да је истина кончано изашла на видело, као и да више не треба радити анализе, него коначно наћи починиоце!

Проф. др сц. Слободан Савић, један од најискуснијих специјалиста судске медицине, који је радио обдукције и вештачења у случају “Топчидер”, за наш лист каже да је од почетка знао да војник Јаковљевић није убио колегу Миловановића.

– Реконструкција коју су радили стручњаци из Новог Сада дефинитивно је потврдила оно што смо ми давно закључили, нарочито детаљнија анализа распореда чаура и трагови оштећења на одећи. Kоначно се неко поново удубио у чињенице о којима смо ми говорили, а које потврђују да та прича о међусобном убиству и самоубиству није могућа. Једноставно, на основу и судско-медицинских и балистичких доказа дефинитвино смо још давно закључили да ни један ни други нису могли да изврше самоубиство и самим тим логичан закључак је да је неко њих морао да лиши живота. Ми нисмо сведоци, не знамо шта је било, али нам је драго што се неко заинтересовао и заиста се надам да ће то довести до неког новог корака, да ће се доћи до истине, пре свега због погинулих младића, али и због чланова њихових породица – каже доктор Савић за “Ало!“.

Слично мишљење дели и Божо Прелевић, адвокати и некадашњи председник државне комисије за утврђивање околности погибије војника у касарни “Топчидер”.

– Није сада откривено ништа ново, то је само још једна потврда. Мислим да анализе уопште више не треба да се раде, важније је тражити починиоце и налагодавце, из простог разлога што већ има довољно анализа, које су довољно јасне – оцењује Прелевић.

Верзије убиства:

1. Убијени због Младића! Тужилац на суђењу Ратку Младићу пред Хашким трибуналом сугерисао је да су двојица гардиста Војске Југославије 2004. у касарни “Топчидер” убијени зато што су видели генерала Младића.

2. Гардисте убили официри дилери! Постоји и теорија да су гардисте заправо убили официри који су у сарадњи с криминалцима трговали наркотицима јер су наишли на нешто на шта “нису смели” и за то су платили животима.

3. Убијени из НАТО пушке! Војници су погођени муницијом калибра 5,56 милиметара, а били су наоружани оружјем калибра 7,62 милиметра.

4. Гардисте убили агенти из Хрватске! Академик Смиља Аврамов тврдила је да су гардисте у Топчидеру убили агенти хрватске обавештајне службе.

 

 

 

Ало

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*