Смета им Златибор, а ћуте о албанском паравојном кампу на Румији

0

Црногорски провладини медији претходних дана осули су паљбу по „Омладинско-патриотском кампу“ на Златибору, наводећи како су тамо „обучавани“ и омладинци из Црне Горе, односно да је у питању још једна „српско-руска“ завјера, која може угрозити црногорску државност.

Интересантно је да са истих медијских адреса, али што је још горе, ни од надлежних црногорских безбједносних служби, није било ни гласа осуде, поводом албанског паравојног кампа на планини Румија, изнад Бара.

Подсјећамо, већа група Албанаца, међу којима је било и оних у маскирним униформама и са наоружањем, окупила се у својеврсни војни камп на врху планине Румије 21. маја прошле године, када је званична Црна Гора обиљежавала Дан независности.

Поред људи у униформама и са дугим ножевима, на скупу су биле и особе у мајицама такозване „природне“ Албаније, која, подсјећамо, обухвата и значаја дио територија Црне Горе.

Такође, на врху Румије, на Дан независности Црне Горе, увелико су се вијориле заставе Албаније, а нико од државних органа није реаговао тим поводом.

Иако је прошло 15 мјесеци од организовања овог албанског паравојног кампа на Румији, надлежни црногорски безбједносни, али и правосудни органи никада се нијесу огласили тим поводом.

Румија, мај 2017.

Исти мук влада и код провладиних медија у Црној Гори. Очигледно је, дакле, да у Црној Гори владају двоструки аршини, односно да је све дозвољено владајућој црногорско-бошњачко-албанској коалицији, а „снага државе“ демонстрира се селективно, односно искључиво над припадницима српског народа у Црној Гори, којима се ускраћују основна људска права.

Црква Свете Тројице на Румији на Дан независности Црне Горе 2017.године

ИН4С

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*