SNP: Hrvati nastavljaju ideologiju Hitlera i Pavelića!

0

Odlukom zagrebačkog Županijskog suda da u celosti poništi presudu nadbiskupu Alojziju Stepincu, Republika Hrvatska je otklonila i najmanju sumnju da nastavlja politiku nacističke Nezavisne države Hrvatske i njenog ustaškog poglavnika Ante Pavelića, ističe Srpska narodna partija (SNP).

Alojzije Stepinac je blagosiljao strašne zločine nad Srbima, Jevrejima i Romima i kao najviši predstavnik Katoličke crkve i Vatikana, nikada se nije ogradio od zverstava ustaškog režima.

SNP smatra da je sudskom rehabilitacijom Stepinca, sadašnja Hrvatska istovremeno rehabilitovala i političko nasleđe Adolfa Hitlera, koji je upravo u Hrvatskoj ustaškoj tvorevini imao jednog od najvećih saveznika.

Današnji zvaničnici Hrvatske otvoreno propagiraju ideologiju i ciljeve nacizma, kao i otvorenu mržnju prema Srbiji i srpskom narodu, ali takva politika ne nailazi na kritike zemalja članica Evropske unije. Zato se SNP pita, da li je rehabilitacija Alojzija Stepinca i promovisanje nacizma i ustaštva, zapravo politika koja nailazi na odobravanje EU. Ako je to tačno, onda SNP postavlja pitanje da li je Srbiji, kao antifašističkoj zemlji koja je, posle Rusije, u odnosu na broj stanovnika, dala najviše žrtava u velikoj pobedi nad Adolfom Hitlerom, mesto u takvoj zajednici naroda.

Za razliku od Hrvatske koja se ponosi nacističkim i ustaškim nasleđem, Srbija se ponosi svojom antifašističkom borbom i nikada neće širiti mržnju ni prema jednom narodu, ali isto tako, neće ćutati i mirno gledati na buđenje zla čija su ideologija koncentracioni logori, gasne komore i industrija smrti. A Alojzije Stepinac je bio jedan od simbola takve ideologije.

SNP

POSTAVI ODGOVOR

*