СНП „НАШИ“: По угледу на Русију, забранити деловање Сорошевих НВО у Србији

Организација СНП „Наши“ затражила је од надлежних институција да се што прије у Србији спроведе законски модел идентичан као и у Русији и забрани дјеловање „Фондације за отворено друштво“ и осталих невладиних организација које финансира Џорџ Сорош.

0

Ова патриотска организација наводи у саопштењу да Џорџ Сорош преко своје фондације, као и њених испостава у Србији, ради на директном подривању уставног поретка Србије и директно задире у њену унутрашњу политику и изборне процесе.

„Мрежа невладиних организација која је на платном списку Џорџа Сороша врши притисак на све патриотске политичке опције и појединце који не желе да спроводе разорну сорошевску политику, провлачи их кроз медијско блато, и спроводи прљаве кампање како би им нанели што већу штету у јавности и умањили њихов утицај“, наводи се у саопштењу.

С друге стране, истичу „Наши“, постоје оправдане сумње да се поједини кандидати финансирају из овог фонда.

СНП „Наши“ тврди да је Фонд за отворено друштво, умијешан и у крваве протесте и сукобе, укључујући и САД, и то се махом дешава ако кандидат или политичка опција која побиједи није „под шапом“ Џорџа Сороша.

„Време је да коначно и у Србији надлежни органи преиспитају рад ове фондације и њених испостава и да им се коначно стане на пут у противуставном деловању“, истичу „Наши“.

СРНА

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*