СНС нема већину да изгласа Ану Брнабић, одлаже се седница Скупштине

1

Српска напредна странка и председник Александар Вучић имају проблем у обезбеђивању већине у парламенту када је реч о изгласавању Ане Брнабић за премијера.
Како „Блиц“‘ексклузивно сазнаје, због тога ће бити одложена седница Скупштине Србије на којој би требало да буде дата подршка Брнабићевој.

У току дана је, према нашим сазнањима, одржана и седница београдског одбора СНС-а. Ове информације за „Блиц“ је потврдио и Небојша Стефановић.

– Пред председником Вучићем и странком су проблеми који се тичу обезбеђивања већине у Парламенту. У веома смо тешкој ситуацији око формирања стабилне већинске подршке и целу недељу ћемо искористити за обезбеђивање те већине. Са сигурношћу могу да кажем да ће седам посланика Јединствене Србије гласати против, више њих из СНС-а није сигурно како ће гласати, а предлог неће подржати ни Муамер Зукорлић – наводи Стефановић за „Блиц“.
Он додаје да ће се због целе ситуације Вучић и СНС током недеље бавити учвршћивањем већине.

– Ако већину успемо да обезбедимо, можемо да очекујемо да седница Слупштине на којој би требало да буде изабрана нова премијерка почне током наредног викенда – наглашава Стефановић.

Он истиче да је Вучић одлучан и истрајан у свом предлогу, као и да га неће мењати ни по коју цену, „јер ово није само питање подршке Ани Брнабић већ и председнику Вучићу“.

Блиц

1 КОМЕНТАР

  1. Одлично и сигуран сам да ће ту католичко лезбејски курву опет одбити на следећој седници.Дивно је видети то велико нејединство у олошкиој снс

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*