ŠOJGU: Plašili su narod ruskom vojskom

0

Ciljevi zajedničkih rusko-beloruskih vojnih vežbi „Zapad 2017“ su postignuti, jedinice su se vratile u svoje baze, saopštio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.

Tokom rusko-beloruskih vojnih vežbi organi vojne i državne uprave su uvežbavali zajedničke akcije za čuvanja vojne bezbednosti dve države.

„Manevre je pratilo 95 posmatrača iz 50 država. U vojnim vežbama je učestvovalo 12.700 hiljada vojnika, 680 jedinica oružja i vojne tehnike, blizu 70 aviona i helikoptera i 10 brodova“, naveo je Šojgu.

Strahovi zapadnih medija od agresivnog karaktera vojnih vežbi „Zapad 2017“ nisu se opravdali, manevri su imali isključivo odbrambeni karakter, dodao je on.

„Zapadni mediji su plašili ljude izvođenjem vojnih vežbi, najneverovatnijim scenarijima. Dolazilo je do toga da je jedan broj zvaničnih lica, uključujući i određene lidere država, vežbe nazivao uvertirom u zauzimanje tuđih teritorija“, rekao je Šojgu.

„Sva ta laž je bila otkrivena odmah nakon završetka vojnih vežbi koje su imale isključivo odbrambeni karakter“, naglasio je ministar.

On je kazao da je pripreme za vežbe pratio „informacioni pritisak, bez presedana“.

„Praktične akcije jedinica su bile usmerene na lokalizovanje terorističkih pretnji, borbu protiv bandi i diverzantskih grupa, čuvanje i odbranu važnih objekata“, istakao je ruski ministar odbrane.

 

 

Sputnik

POSTAVI ODGOVOR

*