Шпигл: Хиљаде талибанских бораца ушло у Немачку са мигрантима?

Могуће је да је хиљаде бивших бораца Талибана ушло у Немачку у претходне две године, током таласа више од милион миграната и избеглица, објавио је данас немачки магазин Шпигл

0

Федерална канцеларија за миграције и избеглице Немачке обавестила је безбедносне званичнике да се хиљаде миграната идентификовало као бивши талибански побуњеници током процеса за добијање азила, наводи се у Шпиглу, преноси Ројтерс.

У магазину се наводи да је најмање 70 авганистанских мушкараца под истрагом, иако није јасно да ли је било ко од њих осумњичен за то да је активан талибански борац.

Шесторица над којима се врши истрага се налазе у притвору, а прелиминарна судска саслушања за још осумњичених ће почети идуће недеље.

Канцеларка Немачке, Ангела Меркел, критикована је због тога што је дозволила да толики број миграната уђе у Немачку, упркос томе што је прошле године неколико терористичких напада доведено у везу са мигрантима, наводи Шпигл.

Меркелова активно депортује Авганистанце којима азил није одобрен, а према њеним наводима око 55 одсто Авганистанаца добије статус избеглице.

ТАНЈУГ

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*