Спречено исељење самохране мајке

0

Још један покушај исељења у Београду завршио се без успеха. Из стана у коме живи требало је да буде исељена самохрана мајка, али се полиција није појавила, а десетине грађана спречиле су улазак извршитеља у стан.

Исељење је спречено четврти пут. Татјана Аничић и њен малолетни син треба да иселе на основу одлуке суда у спору између претходних власника стана у ком живи из улице Високог Стевана.

Аничић, међутим, тврди да је стан уредно купила и платила након што су први власник његовог стана и инвестирор, који га је њој и продао, склопили уговор о размени.

„По мојим сазнањима први власник мога стана није до краја исплатио стан, и зато прави уговор о размени по коме овај стан враћа инвеститору, а за узврат треба да добије неки стан у изградњи, и ту пише да ако он не буде раелизован, односно не да му стан предвиђен уговором, обезеђује га тако што му даје неки други стан или новчану надокнаду“, навела је Аничић.

Адвокат првог власника не одустаје од исељења и казе да је то једини начин да се реши спор између његовог клијента и инвеститора.

„Пошто власник никад није добио стан, суд је раскинуо уговор о размени, и он има права да тражи назад ствар коју је дао, било ко да је држи, било где да се налази“, рекао је адвокат Зоран Цветковић.

Аничић је такође покренула поступак пред судом, како би се утврдило да је она власник стана и казе да до његовог окончања стан неће напуштати.

„Тражим да ми се да правна могућност да покажем да је стан мој, а не да ми се отима и да ме избацују са малолетним дететом на улицу“, рекла је она.

Вођење тог поступка, међутим, правно не спречава њено исељење.

Узбуњивач

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*