СРАМОТА ЦРНЕ ГОРЕ: „Присуство официра Машуловића у Книну представља чин велеиздаје“

0

Нова српска демократија /НСД/ најоштрије осуђује чин велеиздаје официра Војске Црне Горе Ивана Машуловића и оних који су га послали да у Книну у Хрватској присуствује прославу злочина над српским народом у Републици Српској Крајини.

Портпарол НСД-а Марко Ковачевић рекао је да је црногорска власт толико далеко отишла да је одлучила да наруши вјечни починак страдалих из Црне Горе у хрватском логору „Лора“ у том истом рату.

Ковачевић је истакао да су стравична мучења војника из никшићко-шавничке групе у „Лори“ данас добила „амин“ од режима у Црној Гори који је официра војске Црне Горе Ивана Машуловића послао да стане уз раме са Антом Готовином и Младеном Маркачом.

„Отишао је Иван Машуловић да се захвали онима који су кидали уши и вадили очи нашим војницима које је ова иста држава послала у рат против оних којима је данас пољубио скуте“, оцијенио је Ковачевић.

Он је напоменуо да је цијелу манифестацију у Книну, којој је присуствовао Машуловић, пратила је усташка иконографија и заставе на којима је извезен усташки поздрав „За дом спремни“, те оцијенио да се није дуго чекало да Душко Марковић покаже да је српски патријарх био у праву када је Црну Гору у којој је, он премијер, упоредио са НДХ.

Ковачевић је поручио да Срби у Црној Гори сада знају са ким имају посла и да нису забринути.

РТРС

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*