Срамота! Посланик у БиХ Ахметовић: Вучић је у Поточарима напао сам себе

0

Посланик у Представничком дому Парламента БиХ Садик Ахметовић у разговору за klix.ba истиче како је изјава министра спољних послова Србије Ивице Дачића о томе како иза напада на Александра Вучића у Поточарима прошле године стоје бошњачки политичари, апсолутно непримерена и да не доприноси стабилизацији односа у региону.
„Изјава Ивице Дачића је непримерена и базирана на основу ‘рекла-казала’. Александар Вучић је у Поточарима напао ‘сам себе’, јер маса је реаговала и то нико није могао да контролише, и то због ранијих Вучићевих изјава о резолуцији УН-а о Сребреници, хапшењу Насера Орића у Швајцарској и још много тога“, истакао је за klix.ba Ахметовић.

Казао је како је свима у БиХ, а пре свега политичарима и Тужилаштву БиХ било стало да се открије ако иза напада на Вучића стоје појединци.

„Ништа не указује да је неко организовао тај напад. Сигуран сам у то, јер сам био и близу самог тог догађаја. Маса је реаговала вероватно гевна на Вучићеве изјаве непосредно пре обележавања геноцида у Сребреници прошле године. Десио се неконтролисан и стихијски одговор масе, али сигуран сам да није било никакве намере да се угрози живот премијера Србије“, нагласио је Ахметовић.

Додао је како је сигурно Тужилаштво БиХ имало сарадњу са МУП-ом Републике Српске, те да су полицијске агенције професионално одрадиле и свој део посла.

„Порука Ивице Дачића не треба никоме, па ни Србији, јер да је постојала нека индивидуална одговорност то би се открило. Свако себе треба погледати у огледало и видети колико је крив па да изазове такву реакцију масе. И раније смо имали доласке србијанских политичара из Србије у Поточаре, па није било такве бурне реакције грађана. Ја не прихватам и не одобравам такву реакцију грађана према Вучићу, али то је био чисти револт људи на раније изјаве србијанског премијера“, закључио је Ахметовић.

Подсећамо, након информације да је Тужилаштво БиХ обуставило истрагу против Алмира Мердића, једног од осумњичених за напад на Александра Вучића у Поточарима, огласио се и министар спољних послова Србије Ивица Дачић, казавши како иза напада на србијанског премијера стоје бошњачки политичари.ж

Вечерње Новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*