Србија интензивира сарадњу са исламским светом

Саудијска Арабија, Србија и БиХ су у Ријаду формирале заједнички комитет који се бави креирањем и праћењем активности везаних за повећање трговинске размене и реализацију саудијских инвестиција у Србију и БИХ

0

Саудијска Арабија, Србија и Босна и Херцеговина данас су у Ријаду формирале заједнички трилатерални комитет који се бави креирањем и праћењем активности везаних за повећање трговинске размене и реализацију саудијских инвестиција у Србију и БИХ.

Комитет је формиран током састанка министра трговине, туризма и телекомуникација Србије Расима Љајића и министра спољне трговине и економских односа БИХ Мирка Шаровића са министром трговине и инвестиција Саудијске Арабије Махидом бин Абдулахом Ал Касабијем.

Љајић и Шаровић, који предводе делегацију две земље у дводневној заједничкој посети Саудијској Арабији данас су се састали са саудијским принцом Султаном бин Салманом бин Абдулазизом Ал Саудом, саопштило је српско ресорно министарство.

Са принцом Ал Саудом, који је и председник Државне комисије за туризам и културну баштину, усаглашена је посета туроператера из Србије и БИХ за април ове године где ће бити представљена туристичка понуда две земље за саудијско тржиште, наводи се у саопштењу.

У сусрету са министром пољопривреде, водопривреде и животне средине Абдурахманом Абдулом Мосеном Ал Фадилом договорено је одржавање заједничког сајма у Ријаду, на коме ће бити представљени пољопривредни и прехрамбени производи и потенцијали Србије и БИХ.

Министар грађевинарства и станоградње Маџед бин Абдулах Ал Хогаи позвао је компаније из Србије и БИХ из области грађевинарства да учествују на тендерима у Саудијској Арабији, „будући да се очекује изградња више од 1,5 милиона стамбених јединица у наредних седам година“.

БЕТА

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*