Србин постао Масаи. Усвојио га племенски поглавица!

Фотографа Марија Леонеа Бралића усвојио је поглавица афричког племена. Осим славе, професија му је донела и нову породицу, па сад живи на релацији Србија–Кенија–Танзанија.

0

Народ Масаи упознао је сасвим случајно. На први поглед привукла га је његова лепота, а заволео их је, каже, због тога што нису материјални, што су поносни и не знају за лаж.

„Велика је ствар када ти будеш схваћен у Африци у неком племену да си моралан човек, то је већи филтер него овде. Овде постоји маркетинг, постоји свашта уз то. А тамо нема лажи, нема преваре“, каже фотограф Марио Леоне Бралић.

Вест о чудном белцу који шест месеци годишње проводи у једном племену и говори свахили прочула се по Кенији и Танзанији. Његов пријатељ поглавица одлучио је да га усвоји, а веће свих поглавица о томе је расправљало више од годину дана.

Данас има своју породицу из племена Масаи.

„Сад бих могао да учим и те неке табуе као језик, мотиве које су до сада морали да склоне од мојих очију иако су ме поштовали“, каже Леоне Бралић.

Неке лекције већ је савладао.

„Они поштују живот, поштују околину и имамо много да научимо од њих. Изгледа да смо, одлазећи из Африке, неке лекције заборавили или прескочили. Народ Масаи инсистира на том, живи по том систему, и здрав је, и леп је, и паметан је, и срећан је, што је најважније“, каже фотограф.

Усвајање белца није забележено у историји народа Масаи. Ту и остале специфичности свакодневног живота тог народа, Марио ће представити у књизи коју је почео да пише.

РТС

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*